Денісова вимагає в росіян інформації про здоров'я Клиха й Балуха

Денісова вимагає в росіян інформації про здоров'я Клиха й Балуха

Документ
Укрінформ
Омбудсмен Людмила Денісова надіслала листи голові Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлу Федотову, де просить поінформувати про стан здоров’я українських політв’язнів.

Про це вона написала у  Facebook.

"Я попросила Михайла Федотова надати інформацію про стан здоров’я Станіслава Клиха, Еміра-Усєїна Куку, Володимира Балуха та Павла Гриба та сприяти наданню їм необхідної медичної допомоги", - зазначила уповноважена ВР з прав людини.

Станіслава Клиха повторно перемістили до Обласної психіатричної тюремної лікарні в Магнітогорськ. "За моєю інформацією, Станіслав не давав дозволу на госпіталізацію, проте його примусово лікують невідомими препаратами. Тому я попросила повідомити про підстави переміщення Станіслава Клиха до вказаної медичної установи, його лікування з наданням відповідних документів, а також поінформувати про стан його здоров'я", - зазначила Денісова.

Читайте також: Україна протестує через вироки окупантів Панову й Балуху

З аналогічним проханням вона звернулася щодо громадянина України Еміра-Усєїна Куку, який оголосив безстрокове голодування. Його стан здоров'я стрімко погіршується.

Також закликала терміново обстежити з наданням відповідного медичного висновку Володимира Балуха, який перебуває в Раздольненському ізоляторі тимчасового тримання і голодує вже 117 діб. Стан його здоров’я теж стрімко погіршується.

"Я поінформувала Михайла Федотова про те, що під час етапування громадянин України Павло Гриб був жорстоко побитий іншими ув’язненими. Також стало відомо, що Павло страждає сильним головним болем і слабкістю, ліків йому не надають. Тому прошу забезпечити надання йому кваліфікованої медичної допомоги, а також всіляко сприяти забезпеченню особистої безпеки як Павла Гриба, так і інших ув’язнених громадян України на території Російської Федерації", - написала повноважена ВР з прав людини.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-