Сьогодні у Брюсселі розпочинається саміт НАТО

Сьогодні у Брюсселі розпочинається саміт НАТО

Укрінформ
 У Брюсселі 11-12 липня глави держав та урядів країн-членів НАТО і партнерів, включаючи Україну, зберуться на саміт Північноатлантичного альянсу.

Лідери обговорять посилення оборонних спроможностей Альянсу, збільшення витрат на оборону, готовність реагувати на сучасні загрози, а також непохитність євроатлантичного зв’язку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«На саміті, як я очікую, ми вкотре досягнемо результату: у зміцненні спроможності із стримування та оборони, посиленні боротьби з тероризмом та подальшого розподілу фінансових витрат», - окреслив головні завдання зустрічі високого рівня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За порядком денним саміту лідери обговорять питання зміцнення стримування та оборони Альянсу, забезпечення глобальної та регіональної стабільності, боротьбу з тероризмом, поглиблення співробітництва з Євросоюзом, модернізацію НАТО, справедливий розподіл фінансових витрат на оборону серед союзників, а також утвердження спільних демократичних цінностей і непохитність трансатлантичної єдності.

У другий день саміту, 12 липня, Північноатлантична рада на рівні глав держав та урядів країн-членів НАТО зустрінеться з президентами України та Грузії.

Читайте також: США готові підтримати Україну на шляху до стандартів НАТО

Президент України Петро Порошенко виступить зі спільною заявою з генсеком НАТО Столтенбергом.

На саміті глава держави також візьме участь у засіданні, присвяченому місії НАТО в Афганістані, та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-