"Небезпечний" Javelin: Москва розганяє фейк перед зустріччю Трампа з Путіним

Укрінформ
Оприлюднений у деяких ЗМІ нібито лист керівника КБ "Луч" до секретаря РНБО щодо небезпечності роботи з Javelin для українських військових є фейком, який спецслужби РФ запустили напередодні зустрічі президентів Росії та США.

Про це повідомляє у п'ятницю прес-служба РНБО.

"До уваги журналістів: у деяких електронних ЗМІ розповсюджується фейковий лист генерального конструктора ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" на ім'я секретаря РНБО України Олександра Турчинова. Мета цього фейкового документа, сфабрикованого спецслужбами РФ, - скомпрометувати військово-технічне співробітництво між Україною та Сполученими Штатами Америки", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі РНБО заявили, що лист такого змісту ніколи не надходив до Апарату РНБО, і ніколи не підписувався генеральним конструктором ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

Читайте також: Джонсон вражений, як Україні вдається протистояти агресії РФ та фейкам

"Цей лист - демонстрація намагання російських спецслужб зірвати співпрацю України зі стратегічними партнерами в питаннях військово-технічного співробітництва. Невипадково цей фальшивий документ з'явився напередодні зустрічі В. Путіна (президента Росії Володимира Путіна) з президентом США Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні.

РНБО просить представників ЗМІ не допомагати російським спецслужбам в тиражуванні дезінформації та, у разі публікації подібного повідомлення, зняти його зі своїх сторінок.

Як повідомив у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, у четвер російські пропагандисти через соцмережі почали розганяти фейк - нібито має місце лист генерального конструктора-генерального директора КБ "Луч" Олега Коростельова на ім'я секретаря РНБО Олександра Турчинова. В листі нібито жорстко розкритиковано технічний стан і характеристики переданих США українській стороні ПТРК Javelin із зазначенням, що  "... застосування такого озброєння в бойових умовах може призвести до загибелі військовослужбовців".

"Група ІС через свої контакти в держструктурах з'ясувала, що подібного листа в природі не існує, відповідно, в соцмережах опублікований фейк. Його мета цілком зрозуміла: напередодні зустрічі президентів США і РФ (на якій очікувано буде обговорюватися і питання Донбасу) створити в інформпросторі негативний резонанс - мовляв, Україна, отримавши американську військову допомогу у вигляді летального зброї, посилено її критикує, причому нібито на офіційному рівні", - зазначив Тимчук.

Читайте також: Лист Стецю про "дискредитацію відпочинку в Криму" є фейком - МІП

Не зумівши провести широкомасштабні теракти і диверсії в Україні, ФСБ знову робить ставку на інформаційні спецоперації з надією, що це спрацює, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, це вже не перший фейк щодо українських держустанов, поширений останнім часом. Так, напередодні Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб і Міністерство з питань інформаційної політики офіційно спростували й назвали фейком інформацію про те, що очільник МінТОТ Вадим Черниш нібито написав листа міністру інформполітики Юрію Стецю із закликом дискредитувати за допомогою українських ЗМІ "відпочинок у Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-