Бойовики вимагали

Бойовики вимагали "референдуму про ЛНР" за сценарієм Медведчука - Парубій

Укрінформ
На переговорах з представниками української влади, які проходили навесні 2014 року у Луганську, бойовики наполягали на проведенні "такого референдуму, як вимагає Медведчук".

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, даючи свідчення у справі екс-нардепа Олександра Єфремова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була вимога проведення референдуму. На моє уточнююче запитання, яким цей референдум має бути - місцевий чи загальноукраїнський? - вони не могли детально відповісти. Вони часто наголошували: "Такий референдум, як вимагає Медведчук. Реалізувати ідею, якої вимагає Віктор Медведчук і його  "Український вибір". Вони часто апелювали саме до Медведчука, висуваючи ті чи інші ідеї", - сказав Парубій.

Читайте також: Суд у справі екс-депутата Єфремова продовжить допит Парубія 6 липня

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Голова ВР давав свідчення по відеозв'язку з приміщення Подільського районного суду м.Києва. Він розповів про переговори з бойовиками, які навесні 2014-го захопили будівлю Управління СБУ в Луганську. Бойовики висували вимоги амністувати бійців Внутрішніх військ, "Альфи" і "Беркута", які брали участь у подіях на Майдані, а також усіх, хто захоплював луганську СБУ. Другою вимогою було проведення референдуму.

Віктор Медведчук - голова Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський громадський рух «Український вибір», прихильник федеративного устрою.

Псевдореферендум щодо проголошення "незалежності" фейкової "Луганської народної республіки" відбувся 11 травня 2014 р.

Екс-голову фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА; у пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності угруповання "ЛНР"; державній зраді.

Справу розглядає Старобільський райсуд Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-