Київ має визначити чіткі пріоритети з виконання вимог “асоціації” — Мінгареллі

Київ має визначити чіткі пріоритети з виконання вимог “асоціації” — Мінгареллі

Укрінформ
Майбутнє відносин між Україною та державами-членами Європейського Союзу залежить від виконання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на зустрічі керівництва Верховної Ради з послами держав-членів Євросоюзу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вважаємо, що майбутнє цих відносин (між Україною і ЄС) пролягає через застосування і виконання Угоди про асоціацію”, - зазначив посол.

Водночас він підкреслив, що передумовою ефективного впровадження Угоди про асоціацію є “сильна координація між урядом і парламентом”, а також координація всередині Кабінету міністрів під керівництвом профільного віце-прем’єр-міністра.

Мінгареллі також зауважив, що наразі вже досягнута гармонізація українського законодавства з європейським у низці сфер, зокрема у сфері конкуренції, транспорту, митниці, оподаткування, проте, за його словами, ще лишається багато невирішених питань.

Читайте також: Угоді про асоціацію з ЄС перешкоджають популісти й олігархи - Мінгареллі

На його думку, Україні потрібно встановити чіткий перелік пріоритетів із вимог Угоди й домогтися того, аби окремі міністерства ефективно виконували свою функцію із підготовки необхідних законопроектів, ухвалення яких потребує Угода.

У свою чергу, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко додала, що українська сторона вважає успішною гармонізацію із європейським законодавства у сфері енергетики, гуманітарної політики, юстиції, антикорупційного законодавства. Водночас вона наголосила, що парламенту й уряду необхідно більше уваги приділити питанням імплементації законодавства у сфері медицини, державних закупівель, науки, техніки, природного середовища, транспорту.

Вона також розповіла, що до саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано наступного тижня в Брюсселі, ВР має прийняти заяву про посилення заходів щодо політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС.

Геращенко уточнила, що у заяві буде засвідчено “відданість виконанню домашнього завдання” Україною у контексті імплементації Угоди про асоціацію та звернено увагу європейців на необхідність посилювати підтримку Україну як на шляху реформ, так і у питанні безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-