Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чи випадкові стільки дивних збігів у історії з екс-депутатом Артеменком?

Чи випадкові стільки дивних збігів у історії з екс-депутатом Артеменком?

Блоги
Укрінформ
Навколо стільки цікавих і нерозкритих скандальних історій...

#якбиябувжурналістом

Не втомлююся захоплюватися тим, яка прекрасна професія – журналістика... Особливо дивує те, чому люди, що обрали цю чудову професію, гребують дійсно нею займатися? Адже навколо стільки цікавих і нерозкритих історій...

Ось, наприклад, історія екс-депутата ВРУ Андрія Артеменка, який через своїх партнерів Коена та Саттера пропонував Майклу Фліну "мирний план з Росією", а за останні два тижні отримав загалом біля 120 хвилин ефірного прайм-часу на телеканалі ЗІК (спочатку в ефірі з гостями, потім в годинній передачі з Тетяною Даниленко, а потім в "харді" з Влащенко, де він говорив у принципі однакові речі).

Однак – не ЗІК мене вразив. Хоча 120 хвилин прайм-часу на національному телеканалі – це дивнувато...

30-го червня фільм по "боротьбу Артеменка" вийшов на... Россия24 (хто б сумнівався).

Зняла цей фільм вже давно відома українцям своїми пропагандистськими репортажами співробітниця Россия24 Анна Афанасьєва.

Анна Афанасьєва робила велику програму про "незламний і вільний телеканал 17-й" з Жаном Новосєльцевим, Тетяною Монтян та Олексієм Кутєповим. Про неї навіть писала "Телекритика".

Ще одна історія, в якій Афанасьєва є "великою експерткою" – це "грузинські, литовські і пуерто-ріканські снайпери Майдану"... Навіть вже в цьому році вона встигла розказати декілька разів "правду про розстріли "Небесної сотні". Героєм її сюжетів став і Саакашвілі...

Цікавим фактом, який розкрили оці останні передачі, стало те, що Артеменко подав позов проти України в ЄСПЛ із ще одним "непримиренним борцем" – Сашою Боровиком.

Представником інтересів Артеменка у Вашингтоні є адвокатська компанія, що зареєстрована у реєстрі лобістських фірм – Baker, Donelson.

Компанія була заснована 130 років тому, а її чільний партнер Бейкер Молодший, колишній голова адміністрації Рейгана, помер у 2014-му.

Але примітно не це...

Адвокати компанії Baker, Donelson мають серед переліку своїх клієнтів дві дуже цікаві справи. Це компанії Eldon Insurance та Big Data Dolphins Ltd., які звинувачуються у втручанні в британський Brexit та у незаконному трансфері персональних даних до інших юросіб у США. 

Це такий собі відгомін скандалу довкола Cambrige Analityca, щодо якого пересічні споживачі інформації знають лише верхівку айсбергу.

Інший клієнт адвокатів Baker, Donelson – це 26-річна дівчина Reality Winner, ветеран US Air Force, контрактор АНБ, яка звинувачується у тому, що злила таємні документи АНБ щодо російського втручання у вибори США до американського медіа.

ФБР та прокуратура США вважають, що вигодонабувачем цього зливу були спецслужби Росії. Дівчина пішла на співпрацю зі слідством.

Стільки цікавих співпадінь!

Невже справжнім журналістам це не цікаво?

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-