Денісова закликає Міятович відвідати українських заручників у Росії

Денісова закликає Міятович відвідати українських заручників у Росії

Політв’язні
Укрінформ
Український Омбудсмен Людмила Денісова планує зустрітися з комісаром РЄ з прав людини Дунею Міятович та закликати відвідати українських заручників в Росії та окупованому Криму.

Про це вона заявила в ході брифінгу у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мої дії тепер: я поінформую послів “нормандського формату” і ЄС та США щодо порушень Російською Федерацією міжнародних конвенцій, мого мандата як омбудсмена та щодо порушення домовленостей президентів. Найближчим часом у відвідаю Страсбург, аби поінформувати комісара Ради Європи з прав людини про недопуск до всіх українських заручників. Я закликатиму її відвідати українців в тюрмах РФ. Також я донесу цю інформацію до відповідних місій ООН та ОБСЄ", - заявила Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова вже два тижні перебуває в РФ, виконала всі необхідні формальні процедури, але так і не отримала доступу до українців, ув’язнених у Росії.

Читайте також: Українська делегація закликала Міятович відвідати українських політв'язнів у РФ

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-