Асоціація з ЄС стала символом боротьби українців за незалежність – Порошенко

Асоціація з ЄС стала символом боротьби українців за незалежність – Порошенко

Укрінформ
Сьогодні, 27 червня, Україна відзначає четверту річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це нагадав Президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"27 червня 2014 року я мав високу честь від імені українського народу поставити підпис під документом, який визначає майбутнє нашої держави на десятиліття вперед, за який люди вийшли на Євромайдан і під прапором якого відбулася Революція Гідності", - зазначив Порошенко.

Він додав, що Угода про асоціацію стала символом боротьби українського народу за власну незалежність і майбутнє. "Угода про асоціацію – це шлях утвердження та розвитку Української державності, міцної демократії та економічного процвітання. Це – шлях нашого повернення до спільного Європейського дому. Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському Союзі", - додав Президент.

Крім того, він наголосив, що Угода про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС працюють успішно та ефективно. "З року в рік ми фіксуємо зростання практично на третину експорту українських товарів та послуг до Європейського Союзу. Вже станом на сьогодні частка ринку ЄС для торгівлі України сягнула 42%", - написав Президент.

Читайте також: Порошенко розповів, які питання порушуватиме на саміті Україна-ЄС

Також повідомив, що за два тижні у Брюсселі на Саміті Україна – ЄС планує узгодити з лідерами Євросоюзу подальші шляхи поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції України до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-