Москалькова потрапить до Одинцова, коли Денісову пустять до Сущенка - депутат

Москалькова потрапить до Одинцова, коли Денісову пустять до Сущенка - депутат

Укрінформ
Уповноважений РФ з прав людини Тетяна Москалькова зможе відвідати засудженого в Україні Максима Одинцова тоді, коли українського омбудсмена Людмилі Денісовій допустять до українського політв'язня в РФ Романа Сущенка.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Омбудвумен Москалькова може зайти в камеру громадянина Одинцова в ту хвилину, коли наша Людмила Денісова зайде в камеру Роми Сущенка. Дзеркальність і одночасність, тільки так", - написала вона.

Перший віце-спікер нагадала, що президент РФ Володимир Путін під час розмови з Президентом України Петром Порошенком гарантував доступ українського омбудсмена до українських в‘язнів. "Вже 12 днів ці гарантії і обіцянки не виконуються російською владою", - підкреслила вона.

Як повідомляв Укрінформ, після телефонної розмови президентів України і Росії уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув'язнених.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Досі вона не змогла відвідати жодного з них.

Читайте також: Москалькову не допустили на зустріч до Одинцова

Російський уповноважений Тетяна Москалькова прибула до Києва 26 червня вранці. Вона вже зустрілася з моряками судна "Норд", затриманого в акваторії Азовського моря 25 березня під прапором Росії. До засудженого в Україні кримського дезертира Максима Одинцова її не допустили, оскільки вона не мала всіх необхідних документів.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-