Клих у критичному стані: Денісова просить Москалькову про обстеження

Клих у критичному стані: Денісова просить Москалькову про обстеження

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова вкотре звернулась до Омбудсмена РФ Тетяни Москалькової щодо українського політв’язня Станіслава Клиха, який утримується в пенітенціарній установі на території РФ.

Про це повідомляє сайт Уповноваженого.

Людмила Денісова у зверненні зазначила, що 21 травня 2018 року направила лист до Омбудсмена РФ з проханням посприяти медичному обстеженню та особистому відвідання нею Станіслава Клиха, а також посприяти його звільненню.

«Станом на цей час відповіді на вказані листи не отримані. З жовтня 2017 року не відбуваються зустрічі Станіслава Клиха з його батьками. Згідно з наявною інформацією, з 8 червня 2018 року Станіслав Клих оголосив голодування,  і зараз стан його здоров’я знаходиться в критичному стані. За повідомленнями матері, у Станіслава Клиха серйозні проблеми з нирками та серцем», - йдеться у повідомленні.  

Читайте також: У Кремлі заявили, що не звільнять Сенцова на прохання Ягланда

Враховуючи зазначене, Денісова наполегливо просить Москалькову сприяти проведенню незалежного медичного обстеження Клиха українськими чи міжнародними лікарями. А також повідомити про результати перевірки з наданням відповідного медичного висновку. Крім того, забезпечити в найближчий час особисту зустріч Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зі Станіславом Клихом.

«Також укотре прошу Вас сприяти терміновому звільненню Станіслава Клиха з гуманітарних підстав», - наголосила Денісова.  

Фото: Антон Наумлюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-