У Москві обіцяють сьогодні визначитись з візитом Денісової до Сущенка

У Москві обіцяють сьогодні визначитись з візитом Денісової до Сущенка

Укрінформ
У Московському міському суді пообіцяли ухвалити у вівторок, 26 червня, рішення щодо консульського запиту на відвідування журналіста Укрінформу Романа Сущенка уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою.

Про це омбудсмен написала у Facebook.

"Тільки но зустрілася із заступником голови Московського міського суду Дмитром Фоміним, який зараз виконує обов'язки голови. Він повідомив мені, що консульський запит на моє відвідування Романа Сущенка досі на розгляді. Втім пообіцяв, що рішення ми отримаємо сьогодні. Починаючи з 15.00 будемо їм телефонувати", - зазначила Денісова.

Як повідомлялося, український омбудсмен Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Читайте також: В офісі Денісової розповіли, за якої умови Москалькову пустять до росіян

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня оголосив вирок Сущенку - 12 років колонії суворого режиму. 5 червня була подана скарга на ухвалений вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-