Посольство України просить ФСБ РФ дати можливість Денісовій відвідати  політв'язнів

Посольство України просить ФСБ РФ дати можливість Денісовій відвідати політв'язнів

Укрінформ
Посольство України у РФ звернулось до ФСБ, Федеральної служби виконання покарання та до російського омбудсмена з проханням надати українському омбудсмену можливість відвідати Сенцова, Балуха, Клиха та Кольченка. 

Про це повідомила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Посольство України у РФ звернулося до Федеральної служби безпеки РФ, Федеральної служби виконання покарання РФ та до Уповноваженого з прав людини у РФ з проханням надати мені можливість першочергового візиту до Олега Сенцова, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Кольченка. Сьогодні їх стан здоров’я та життя загалом знаходиться під загрозою!", - написала вона.

Також Денісова уточнила, що українська сторона нагадала згаданим службам про виконання Статті 13 Консульської конвенції між Україною та РФ в частині, "що стосується своєчасного повідомлення українських консульських посадових осіб про затримання, арешт або будь-яке інше обмеження свободи громадян України, а також реалізації права будь-якої консульської посадової особи на відвідування громадянина держави, яку представляє".

Читайте також: МЗС надіслало Росії ноту щодо доступу Денісової до політв'язнів

Як повідомлялося, український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями - Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова відправила лист голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-