Денісова заявляє, що представник Червоного Хреста ігнорує її листи

Денісова заявляє, що представник Червоного Хреста ігнорує її листи

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова констатує, що голова регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного хреста в РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барт ігнорує її листи з проханням відвідати політв'язнів.

Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Змушена констатувати, що відсутня жодна реакція голови регіональної делегації МКЧХ в РФ, Білорусі, Молдові та Україні Магне Барта на мої листи щодо відвідання співробітниками МКЧХ Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха і Олександра Шумкова і сприяння моїм візитам до згаданих громадян України", - написала вона.

Також Денісова вчергове просить представника МКЧХ Магне Барта відвідати українців у в'язницях Росії та окупованого Криму, "аби запобігти можливим трагічним наслідкам порушення прав і свобод людини".

"Минулого тижня він так і не знайшов час для зустрічі зі мною, тож пропоную йому зустрітися цього тижня", - додала Денісова.

Читайте також: Денісова вимагає від РФ негайно надати їй доступ до політв’язнів

Як повідомлялося, українському омбудсмену Денісовій Росія відмовила у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її вкотре не пустили в колонію до Сенцова, який 14 травня оголосив голодування, Денісова направила лист голові регіональної делегації МКЧХ в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням допомогти зустрітися з українськими політв'язнями.

Усього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-