Порошенко дозволив Москальковій в’їзд в Україну

Порошенко дозволив Москальковій в’їзд в Україну

Укрінформ
Президент Петро Порошенко зняв заборону на в’їзд в Україну російському омбудсмену Тетяні Москальковій, аби вона могла відвідати утримуваних в Україні росіян.

Про це в ефірі Громадського повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», - сказала Денісова.

За її словами, про це вона просила особисто Президента України Петра Порошенко і той виконав прохання.

Читайте також: Денісовій повідомили про проблеми з нирками та серцем у Сенцова

Як повідомлялося, Денісова і Москалькова в ході зустрічі 18 червня домовилися про паралельне відвідання українського режисера Олега Сенцова в російській колонії і керівника “РИА Новости Украина” Кирила Вишинського в Херсоні. Однак 19 червня Денісова так і не змогла відвідати Сенцова.

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та на окупованій Росією території.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-