Україна захищатиме свої права в Азовському морі від зазіхань Росії - Клімкін

Україна захищатиме свої права в Азовському морі від зазіхань Росії - Клімкін

Укрінформ
Україна для захисту своїх економічних і безпекових прав від порушень Росії вживатиме політико-дипломатичних та інших необхідних заходів.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічюсом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одним з ключових  політико-дипломатичних і правових засобів (захисту від зазіхань Росії - ред.) є наше звернення до Міжнародного арбітражу в рамках Конвенції з морського права. Це звернення - я хочу підкреслити - є всеохоплюючим, воно повністю стосується і Азовського моря, і ресурсів, і тих прав України, які Росія там порушує», - сказав Клімкін.

Він додав, що українська сторона буде послідовно доводити свою політичну і юридичну позиції. Клімкін висловив переконання, що на основі цього Україна обов'язково досягне тих рішень, які змусять Росію припинити порушення і компенсувати нашій країні заподіяні збитки. «Ми вважаємо, що це найбільш ефективний спосіб», - акцентував Клімкін.

Читайте також: Турчинов припускає провокації Росії на Азовському узбережжі

Водночас він зауважив, що Україна має у повному обсязі здійснювати і всі безпекові заходи, які виходять за рамки політико-дипломатичних. «Ми прекрасно розуміємо, що Росії, за визначенням, довіряти не можна, і вона може вдатися до подальших провокацій реально кожної хвилини, тому зрозуміло, що безпекова ситуація вздовж наших кордонів в Азовському морі має контролюватися. І ми постійно інформуємо  наших партнерів про розвиток ситуації і про нашу оцінку подальших опцій», - резюмував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-