РФ розглядає українських заручників як товар, яким можна торгувати - Клімкін

РФ розглядає українських заручників як товар, яким можна торгувати - Клімкін

Укрінформ
Для України дуже важливо добитися допуску омбудсмена Людмили Денісової до українських політв'язнів у Росії, але метою є продовження скоординованого тиску на Росію з метою їх визволення.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному з главою МЗС Латвії Едгарсом Рінкевичсом брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений, що процес навіть відвідання (політв'язнів у РФ - ред.) буде складним. Ми працюємо з нашими друзями і партнерами для того, щоб він був успішним. Але давайте чітко пам'ятати: звичайно, для нас дуже важливо переконатися, що наші хлопці там у нормальному фізичному і, головне, психічному стані. Але наша мета - їх звільнити, наша мета - продовження скоординованого тиску», - сказав Клімкін.

Він зазначив, що від самого початку вважав, що Росія чинитиме перепони відвіданню українським омбудсменом політв'язнів у Росії, оскільки РФ розглядає їх як заручників, «як певний товар, яким можна торгувати, який можна використати як емоційний пресинг».

Клімкін акцентував увагу на тому, що наразі Росія потрапила під «шквал емоцій» стосовно українських політв'язнів.

«Ми маємо використати все, у тому числі чемпіонат світу з футболу, будь-які можливості тиснути на Росію для того, щоб звільнити наших політв'язнів», - підкреслив Клімкін.

Читайте також: Адвокат пояснив, чому Денісову в Росії не пускають до політв’язнів

Як відомо, у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з 15 червня перебуває у Росії з метою відвідання ув'язнених, проте їй не вдалося зустрітися із жодним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-