Денісова каже, що досі обговорює з Москальковою дати їхніх візитів

Денісова каже, що досі обговорює з Москальковою дати їхніх візитів

Укрінформ
Омбудсмени України і РФ Людмила Денісова та Тетяна Москалькова обговорюють можливість синхронних перших візитів до ув'язнених і їх дати.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Завершилась зустріч із уповноваженим РФ Тетяною Москальковою. Обговорили можливість синхронності перших наших відвідувань. Подальші наші візити ми проводитимемо вже в різний час. Ми перевіримо умови утримання, а також переконаємося в тій інформації, що надавали одна одній у листах. Дати візитів ще обговорюємо", - написала вона.

Як повідомлялося, омбудсмена України Людмилу Денісову, яка перебуває в Росії і планувала сьогодні відвідати незаконно заарештованого журналіста Укрінформу Романа Сущенка, не пустили до політв'язня.

Читайте також: У Кремлі не вважають недопуск Денісової до політвʼязнів зривом домовленостей

Раніше Денісова заявляла, що їй відмовили у зустрічах з Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які утримуюються у російських в'язницях.

14 червня Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і кинуті до в'язниці.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-