Москалькова і Денісова домовилися разом відвідати Сенцова і Вишинського

Москалькова і Денісова домовилися разом відвідати Сенцова і Вишинського

Укрінформ
Український омбудсмен Людмила Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в ході зустрічі в понеділок домовилися про відвання українського режисера Олега Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Херсоні.

Про це повідомляє ТАСС.

"Попередня зустріч вже дозволила спланувати деякі кроки, і ми маємо намір разом (з Денисовою) або з уповноваженим з прав людини в Салехарді відвідати Сенцова. Після цього ми, оскільки домовилися про паритетні кроки, готові були б відвідати Вишинського, і нам підкаже Людмила Леонтіївна найбільш оптимальний графік відвідування, для того щоб дорожня карта була ефективна", - сказала Москалькова.

Денісова висловила надію, що процес взаємних візитів до засуджених як в Україні, так і в Росії вдасться налагодити. Вона також пообіцяла посприяти Москальковій у відвідуванні найбільшої кількості росіян, засуджених в Україні.

У понеділок Москалькова і Денісова провели зустріч в Москві. Москалькова запропонувала українському омбудсмену обговорити меморандум про взаємне відвідання увязнених в Росії і Україні.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня українському омбудсмену Людмилі Денісовій, яка знаходиться в Росії, відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова.

Читайте також: Адвокат заявляє, що Денісова мала судовий дозвіл на зустріч із Сущенком

У понеділок Денісову не пустили до засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-