Держдеп США закликав Росію припинити обстріли СММ ОБСЄ на Донбасі

Держдеп США закликав Росію припинити обстріли СММ ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Речниця Державного департаменту США Хізер Науерт закликала РФ і підконтрольні їй військові формування припинити обстріли спостерігачів ОБСЄ на окупованих територіях сходу України з метою перешкоджання їхній діяльності.

Про це вона написала у суботу на офіційній сторінці в мережі Twitter, передає Укрінформ.

«Я бачу з повідомлень, що підпорядкований Росії особовий склад вів обстріли щоб залякати беззбройних спостерігачів СММ ОБСЄ. У спостережній місії ОБСЄ ризикують власним життям, захищаючи мирних жителів. Росія мусить припинити цю сумну поведінку, допоки хтось іще зі спостерігачів не загинув і не був змушений залишити Україну»,- наголосила офіційний представник Державного департаменту США.

При цьому Науерт додала посилання на повідомлення СММ ОБСЄ, де йдеться про обстріл міжнародних спостерігачів 14 червня. У документі вказується, що представники місії потрапили під вогонь у районі населеного пункту Пікузи. При цьому кулі влучили на відстані близько 50 метрів від спостерігачів. У ОБСЄ класифікували це як «попереджувальний обстріл» з метою завадити місії виконувати покладені на неї завдання в цьому районі.

Читайте також: На Донбасі бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-