Екс-охоронець заявив на суді, що особисто відправив лист Януковича до Путіна

Екс-охоронець заявив на суді, що особисто відправив лист Януковича до Путіна

Укрінформ
Екс-начальник штабу охорони президента Януковича Володимир Павленко у суді засвідчив, що особисто відправив з пошти у Росії листа, написаного Януковичем президентові РФ Володимиру Путіну із закликом щодо введення військ в Україну.

Про це він сказав під час допиту у режимі відеоконференції в Оболонському райсуді Києва, де розглядається справа про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я особисто відправив лист через поштове відділення Росії. Зворотна адреса - Банкова, 11", - сказав свідок захисту.

За його словами, при написанні Януковичем листа Путіну був присутній інший працівник охорони президента Сергій Бернацький.

"На моїх очах Бернацький запаковував... Я не читав і не рахував (кількість аркушів - ред.)", - сказав Павленко.

Свідок також повідомив, що, як і Бернацький, перебував поряд із Януковичем до червня 2014 року, та розповів деталі втечі Януковича з України до РФ у лютому 2014 року.

Він засвідчив, що у Криму Янукович зібрав співробітників і сказав, що планує переїхати в Росію, та запропонував "подумати" щодо переїзду до РФ разом із ним. "Я разом із ним виїхав до Росії. Спосіб, у який була організована доставка президента, я не можу розкривати, тому що допомогу нам надавали нинішні жителі України, я їх розкрити не можу", - зазначив Павленко.

Читайте також: Колишній охоронець заявив, що Януковича у Харкові планували "спалити живцем"

Відповідаючи на запитання головуючого судді Владислава Дев'ятка щодо способу доставки Януковича в РФ, Павленко повідомив, що перевезення здійснювалося морським транспортом 24 лютого, після чого Януковича привезли у Ростов.

Свідок розповів, що вже у Ростові готувалося звернення до Путіна, "щоб Росія звернула увагу на те, що відбувалося в Україні: що влада вирішила винищувати російськомовних людей, що здійснений переворот".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-