Звільнення політв'язнів: Геращенко надіслала Росії ще одного листа з іменами

Звільнення політв'язнів: Геращенко надіслала Росії ще одного листа з іменами

Укрінформ
Ірина Геращенко ще раз офіційно надіслала представникам РФ в мінських групах листа з проханням надати відповідь щодо можливості передачі 23 росіян в обмін на українців - політв'язнів Кремля.

Про це Представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої групи написала у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ще раз офіційно надіслала представникам РФ в мінських групах листа з прізвищами, з проханням надати Україні офіційну відповідь щодо можливості передачі 23 росіян в обмін на українців - політв'язнів Кремля. Також прошу МЗС України ще раз офіційно продублювати цей лист і пропозицію на МЗС РФ. Цікаво, як вони ще й ці листи будуть футболити і коли дадуть відповідь? Ми своїх НЕ КИДАЄМО. Росія своїх футболить. В цьому і різниця, в цьому і проблема", - зазначила вона.

Геращенко повідомила, що повторно надіслала листа, оскільки російські відомства відсилають один до одного в питанні щодо обміну 23 росіян на українських політв'язнів та заручників.

"Схоже, в Москві чемпіонат з футболу розпочався дочасно. Одне відомство відфутболює до іншого, один чиновник до другого питання про 23 росіян, засуджених чи затриманих в Україні за тероризм, участь у війні і шпигунство. Футбол "по-русски" - це відфутболювати своїх громадян, викидати їх в утиль як здуті і використані, вже не потрібні м’ячі", - написала вона.

Так, за словами Геращенко, у Мінську представник Росії в Тристоронній групі Борис Гризлов і росіяни в гуманітарній групі заявляють, що "доля 23 засуджених потіряшок і терористів - це не тема мінських переговорів". У Москві прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков говорить, що це "предмет роботи спеціальної групи". А заступник міністра закордонних справ Росії говорить, що Україна ніяких пропозицій не надавала, повідомила Геращенко.

Читайте також: Журналісти-заручники: Геращенко анонсувала "українські питання" у ПАРЄ та ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня Геращенко заявляла, що Росія досі не дала відповіді на пропозицію Києва про передачу 23 громадян РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності та суверенітету України, в обмін на звільнення українських політв'язнів і заручників.

Загалом у Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед яких і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпіонаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-