Сирія визнала самопроголошені Абхазію і Південну Осетію на догоду Кремлю – МЗС

Сирія визнала самопроголошені Абхазію і Південну Осетію на догоду Кремлю – МЗС

Укрінформ
У МЗС України розцінюють визнання Сирією незалежності окупованих Росією територій Грузії - Абхазії та Південної Осетії як свідчення наміру сирійської влади догодити Кремлю.

Текст відповідної заяви оприлюднено на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення Сирії щодо визнання незалежності та встановлення дипломатичних відносин з окупованими територіями Грузії - Абхазією та Цхінвальським регіоном/Південною Осетією. Такі дії є черговим порушенням загальновизнаних норм і принципів міжнародного права з боку режиму (Башара) Асада та безумовним свідченням наміру нинішньої сирійської влади догодити кремлівському режиму", - наголосили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Сирія поряд із кількома іншими державами-паріями підтримала збройну агресію РФ проти України та спробу анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, після чого Київ припинив політичні контакти та співробітництво з Дамаском.

"Україна підтверджує свою відданість політиці підтримки державного суверенітету та територіальної цілісності Грузії та вважає зазначене рішення Дамаска нікчемним з точки зору міжнародного права", - наголосили у МЗС.

Читайте також: Клімкін засудив визнання Сирією самопроголошених Абхазії та Південної Осетії

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив визнання сирійським режимом незалежності самопроголошених Абхазії та Південної Осетії.

Як повідомляв Укрінформ, сирійська влада вирішила визнати самопроголошені Абхазію і Південну Осетію "незалежними державами".

Заступник міністра закордонних справ Грузії Давид Дондуа заявив, що після визнання режимом Асада незалежності окупованих Росією Абхазії і Південної Осетії Грузія розпочала процедури щодо припинення дипломатичних відносин із Сирією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-