Могеріні похвалила уряд Гройсмана, але нагадала про Антикорупційний суд

Могеріні похвалила уряд Гройсмана, але нагадала про Антикорупційний суд

Укрінформ
Євросоюз позитивно оцінює процес реформ в Україні, наголошуючи на необхідності подальших зусиль у боротьбі з корупцією, включаючи створення антикорупційного суду.

Про це йшлося під час зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана і високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні у п’ятницю у Брюсселі, повідомили Укрінформу в Європейській службі зовнішній діяльності.

«Високий представник позитивно оцінила роботу уряду Прем'єр-міністра Гройсмана у процесі просування реформ та імплементації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену у всеосяжну зону вільної торгівлі, що вже принесло відчутні результати для українських громадян», - йдеться у повідомленні.

Водночас, наголосили в ЄС, необхідно досягти більшого прогресу у проведенні антикорупційних реформ.

Читайте також: Гройсман розповів Туску про амбітний план українських реформ

«Очікуване створення вищого антикорупційного суду, у повній відповідності з рекомендаціями Венеційської комісії, стане вагомим кроком уперед», - заявила Могеріні.

Високий представник також відзначила повну підтримку з боку ЄС роботи Спільної слідчої групи щодо розслідування збиття літака рейсу MH-17, а також вкотре наголосила на чіткій позиції щодо підтримки територіальної цілісності і суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-