Гройсман і Юнкер обговорили спільні кроки щодо Nord Stream 2

Гройсман і Юнкер обговорили спільні кроки щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер обговорили збереження санкцій Євросоюзу проти Росії та спільні кроки з огляду на будівництво російського газопроводу «Північний потік - 2».

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

“Сторони також обговорили безпекові питання, збереження санкційної політики Євросоюзу проти Росії, як держави-агресора, до повного виконання Мінських угод, а також напрацювання спільної позиції в енергетичних питаннях з огляду на перспективи будівництва російського газопроводу «Північний потік - 2», - йдеться в повідомленні.

Також під час зустрічі йшлося про подальшу співпрацю між Україною та ЄС в різних аспектах, в тому числі макрофінансовому.

Згідно з повідомленням, співрозмовники погодилися, що економічний розвиток, який вже демонструє Україна, вимагає зміни формату співпраці в бік її довготривалості. При цьому виконання Угоди про асоціацію з ЄС є незмінним орієнтиром і фундаментом роботи.

«Україна продовжує амбітну програму реформ. Її пріоритет - прискорення економічного зростання, нарощення залучення іноземних інвестицій в економіку”, - сказав Гройсман

Читайте також: У Брюсселі розпочалися переговори Гройсмана і Туска

За його словами, підтримка з боку ЄС є надзвичайно важливою для України. “І не тільки на двосторонньому рівні. В ході дискусій в рамках “Великої сімки” ми також розраховуємо на підтримку наших ініціатив», - сказав Гройсман. 

Як повідомлялося, глава українського уряду 24-25 травня перебуває у Брюсселі з робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-