Україна та Грузія посилять співпрацю для протидії РФ

Україна та Грузія посилять співпрацю для протидії РФ

Укрінформ
Україна та Грузія підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю, в рамках якого передбачено обмін досвідом між країнами щодо розбудови миру, реінтеграції окупованих територій та врегулювання конфліктів.

Підписи під документом поставили міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш та державний міністр з питань примирення та громадянської рівності Грузії Кетеван Цихелашвілі, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МТОТ).

"Досвід Грузії дуже важливий для нас, ми зможемо імплементувати найкращі практики уряду Грузії в державній політиці України, а також їхній позитивний досвід в питанні надання допомоги цивільному населенню, яке постраждало від конфлікту, в питанні розбудови миру та реінтеграції окупованих територій. Завдяки досвіду і допомозі Грузії нам вдалося краще зрозуміти дії Росії в Україні. Для нас це надзвичайно важливо, аби завершити конфлікт", – цитує прес-служба Черниша.

Цихелашвілі додала, що така співпраця стане надзвичайно корисною і для Грузії, адже, за її словами, Україна має унікальний досвід протидії агресору і у військовій, і у гуманітарній сфері.

Читайте також: Україна знову нагадала Червоному хресту про тортури в'язнів у "Л/ДНР"

Зазначається, що представники Офісу державного міністра Грузії ознайомили делегацію МТОТ з урядовою мирною ініціативою "Крок до кращого майбутнього", що запроваджується з метою захисту осіб, постраждалих внаслідок конфлікту. Ця політика базується на трьох чинниках: торгівля через лінію розмежування, доступ жителів окупованих територій до освіти та доступ до послуг, які пропонує держава Грузія.

Також у рамках робочого візиту до Грузії делегація МТОТ відвідала адміністративну лінію розмежування з Південною Осетією в с. Хурвалеті (Горський район) у супроводі представників Державної служби безпеки Грузії та підрозділів поліції.

"Тут Росія діє тими самими методами, як діє і в Україні – люди в окупації безправні, беззахисні і фактично за колючим дротом. Сподіваюся, нам знадобитися менше часу, аби змінити цю ситуацію і захистити наших громадян", - сказав Черниш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-