Порошенко домовився з Туском щодо проведення саміту Україна–ЄС

Порошенко домовився з Туском щодо проведення саміту Україна–ЄС

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у Німеччині провів переговори з президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Під час робочого візиту до Німеччини для участі у церемонії вручення премії Карла Великого Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Лідери домовились провести наступний ювілейний 20-й Саміт Україна – Європейський Союз влітку 2018 року в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Порошенко поінформував Туска про ситуацію на Донбасі, хід операції Об’єднаних сил та останні факти порушення російською стороною Мінських домовленостей. Співрозмовники також обговорили питання продовження та можливого посилення санкційного режиму проти Росії.

Читайте також: Посол розповів, чого можна чекати від зустрічі Порошенка в Ахені

Лідери обговорили хід імплементації реформ в Україні. Йшлося, зокрема, про створення антикорупційного суду, реформування системи національної безпеки, виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також про шляхи посилення допомоги з боку ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, у німецькому Ахені 10 травня відбудеться зустріч президентів України Петра Порошенка, Франції Еммануеля Макрона і канцлера ФРН Ангели Меркель. На думку українського посла Андрія Мельника, в Ахені буде важливий підготовчий етап для повноцінної зустрічі Нормандської четвірки.

Також на полях церемонії вручення французькому президенту премії Карла Великого планувалася зустріч українського лідера з президентом Ради ЄС Дональдом Туском, спілкування з іншими високими гостями, які прибудуть в Ахен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-