Литва підтримує Україну на шляху в НАТО і Євросоюз

Литва підтримує Україну на шляху в НАТО і Євросоюз

Декларація
Укрінформ
Сейм Литви підтримує Україну на шляху в НАТО і Європейський Союз.

Про це йдеться у "Декларації 3 травня", одностайно ухваленій Сеймом, повідомляється на сайті литовського Cейму.

"Прагнення України захиститися від агресора і повернути собі окуповані землі, а також створити безпечну, процвітаючу і європейську державу, що зближується з НАТО і Євросоюзом, є і стратегічною метою Литви. Литва закликає Польщу та Україну, всіх разом, виступити спільно і зробити все, щоб це стало і найголовнішим прагненням усіх наших партнерів на Заході", - йдеться у декларації.

Цією декларацією литовські парламентарі хотіли віддати шану так званій Конституції Речі Посполитої, ухваленій 3 травня 1791 року. Наголошується, що вона була першою сучасною конституцією на європейському материку і другою в світі, вона визначала сучасний устрій органів влади і підкреслювала важливість конституційних цінностей правової держави і прав людини.

"З гаслом "За вашу і нашу свободу" литовці і поляки, українці і білоруси, євреї і татари, люди інших національностей на наших землях йшли захищати європейські ідеали Конституції 3 травня. Сьогодні ми закликаємо спадкоємців авторів Конституції 3 травня зробити все, щоб усі держави, які знаходяться на землях Республіки Обох Народів (Речі Посполитої - ред.), мали можливість стати частиною вільної і єдиної Європи", - йдеться в ухваленій Сеймом декларації.

Читайте також: Все більше українців підтримують вступ до НАТО

У Декларації також наголошується, що необхідно не лише зупинити агресію Росії в Україні, але й інвестувати у створення успішної держави на східному фланзі Європи. "Ми сподіваємося, що і сьогоднішня Росія колись стане неагресивною і європейською державою. Щоб така перспектива для Росії в майбутньому реалізувалася, сьогодні нам слід спільними зусиллями зупиняти її агресію в Україні й інвестувати у створення "поясу успішних держав" на східному фланзі Європи, починаючи з України", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-