В Україні немає зростання проявів антисемітизму - МЗС

В Україні немає зростання проявів антисемітизму - МЗС

Укрінформ
У МЗС України рішуче відкидають будь-які інсинуації та звинувачення у нібито зростанні проявів антисемітизму на території держави.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

"Україна послідовно засуджує будь-які прояви нетерпимості чи публічні антисемітські заклики, а правоохоронні органи розслідують та притягають до відповідальності кожного винного у таких правопорушеннях", - зазначається у документі.

У МЗС підкреслили, що подібні ганебні провокації часто інспіровані кремлівським режимом, який за допомогою інструментів гібридної агресії намагається розхитати політичну ситуацію та вкотре кинути на Україну тінь антисемітизму. Зокрема, у жовтні 2017 року Національна поліція України викрила координоване з Росії злочинне угруповання, яке роками вчиняло напади на місця релігійного паломництва, пам’ятки архітектури й культові споруди, у т.ч. здійснювало осквернення синагог.

У зовнішньополітичному відомстві акцентували, що, за даними Моніторингової групи прав національних меншин неурядової організації "Конгрес національних громад України", протягом 2017 року в Україні не було зафіксовано жодного випадку насильства на грунті антисемітизму, а за результатами опитування PEW Research Center рівень антисемітизму в Україні є найнижчим у Центрально-Східній Європі.

Читайте також: Україна веде активний діалог зі США щодо протидії антисемітизму

"Відповідь України на будь-яку провокацію завжди буде чіткою і послідовною: невідворотність покарання для порушників та організаторів; правда та об’єктивні факти для тих, хто проводить політику маніпуляцій та пропаганди", - резюмували у МЗС.

Як повідомлялося, напередодні Президент Петро Порошенко заявив про неприпустимість спроб "протягнути" ганебні явища нетерпимості й антисемітизму в Україну. Глава держави запевнив, що українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в суспільстві.

Раніше поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публічних антисемітських закликів, що прозвучали на акції в Одесі 2 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-