Правозахисна єврейська організація підтримала заяву Порошенка

Правозахисна єврейська організація підтримала заяву Порошенка

Укрінформ
Впливова єврейська правозахисна організація "Національна коаліція в підтримку євреїв Євразії" (NCSEJ) висловилась на підтримку заяви Президента України Петра Порошенка, який засудив прояви антисемітизму у двох українських містах.

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті Організації, передає Укрінформ.

"NCSEJ вітає заяву Президента України Петра Порошенка щодо недавніх антисемітських проявів в Україні та сподівається, що уряд (України – ред.) вживатиме конкретних кроків для розв'язання цієї проблеми на національному рівні", - наголошується в документі.

При цьому в організації висловили занепокоєння у зв'язку з двома інцидентами, пов'язаними з антисемітською активністю у Львові й Одесі.

"NCSEJ продовжить взаємодіяти з українським урядом у питаннях боротьби з антисемітизмом та нетерпимістю", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Влада рішуче реагуватиме на будь-які прояви антисемітизму - Порошенко

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю Президент України Петро Порошенко публічно засудив прояви антисемітизму в Одесі та Львові і заявив, що влада рішуче реагуватиме на спроби посіяти ворожнечу в суспільстві.

"Реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою. Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками, адже повага до життя і гідності кожної людини є найвищою цінністю для Української держави", - заявив Петро Порошенко.

2 травня керівник одеського обласного осередку "Правого сектору" Тетяна Сойкіна на "Марші українського порядку" в Одесі заявила, що Україна належатиме "українцям, а не жидам".

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом публічних антисемітських закликів, що прозвучали на акції в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-