Україна має застосовувати Javelin для оборони - Держдеп

Україна має застосовувати Javelin для оборони - Держдеп

Укрінформ
Україна  має застосовувати протитанкові комплекси Javelin з метою самооборони.

Про це заявив помічник державного секретаря США у справах Європи і Євразії Весс Мітчелл  на брифінгу після зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з самого початку чітко висловилися, що Javelin є оборонною зброєю і вони мають застосовуватись Україною для самооборони", - сказав Мітчелл.

Як повідомлялося, раніше Сполучені Штати Америки підтвердили доставку американських протитанкових ракетних комплексів Javelin до України.

Читайте також: Українська армія вже отримала Javelin - Порошенко

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

Javelin - американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-