Волкер має план для Донбасу, але наступний крок за Росією - посол США

Волкер має план для Донбасу, але наступний крок за Росією - посол США

Укрінформ
Американська дипломатія всіляко допомагає встановити мир в Україні, зокрема через представника США з питань України Курта Волкера, і тепер чекає на відповідь Кремля.

Про це сказала посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Коли ми дивимось на смерть і руйнування, спричинені силами, якими керує Росія останні чотири роки, ми далі хочемо допомогти знайти рішення. Я знаю, що ви в курсі, що посол Курт Волкер керує нашими зусиллями намагатися працювати не тільки з росіянами, але й з Україною та з однодумцями, перш за все, з партнерами «нормандської четвірки» – Францією та Німеччиною. Але є й багато інших країн, які також хочуть допомогти. Тому він, очевидно, має план, він працював з росіянами над цим, і ми очікуємо на російську відповідь. І ми ще не отримали цієї відповіді. Отже, я думаю, що наступний крок за Росією», – переконана посол.

Читайте також: Волкер: навряд чи Кремль готує новий наступ на Донбасі найближчим часом

Як повідомлялося, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер планує приїхати в Україну, зокрема на Донбас, наприкінці квітня – на початку травня.

За останні вісім місяців роботи спецпредставником Волкер планує вже свій сьомий візит в Україну.

За словами Волкера, важливо приділяти увагу конфлікту на Донбасі, оскільки там відбувається гаряча стадія військових дій.

Як заявив спецпредставник, останній його контакт із росіянами був у січні цього року. Після цього, за його словами, російська сторона жодного разу не виходила на контакт. Волкер переконаний, що завершення конфлікту залежить від бажання Росії припинити цю війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-