Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

До 1 травня військовим мають бути повністю виплачені усі перераховані пенсії

До 1 травня військовим мають бути повністю виплачені усі перераховані пенсії

Блоги
Укрінформ
Контролюємо спільно діяльність чиновників усіх рівнів!

До уваги військових пенсіонерів!

Учора на селекторній нараді з керівництвом Мінсоцполітики, Пенсійним фондом, представниками силових структур та областей я наголосив, що перед нами стоїть завдання не просто здійснити перерахунок пенсій, а забезпечити виплату вже перерахованих пенсій військовим до 1 травня 2018 року. І це завдання має бути виконане. Нагадаю, що перерахунок «військових пенсій» здійснюється «заднім числом» із 1 січня 2018 року.

Станом на сьогодні в повному обсязі надійшли довідки про перерахунок пенсій фактично лише від Національної гвардії України, від Міністерства оборони - 99%, від МВС - 97%. Найменше довідок про перерахунок пенсій надійшло від СБУ, Мінінфраструктури, Мін’юсту та УДО.

Є певні питання і щодо пришвидшення роботи обласних управлінь Пенсійного фонду, адже станом на сьогодні оброблено лише біля 72% тих довідок, які вже надані. З 544 тисяч пенсіонерів, які мають отримати перераховані пенсії, станом на сьогодні вже отримали відповідні підвищені виплати близько 316 тисяч осіб (60%).

Я наголошую на персональній відповідальності як керівників силових структур, які мають надати до 15 квітня Пенсійному фонду необхідні довідки для перерахунку пенсій, так і на персональній відповідальності керівників обласних управлінь Пенсійного фонду України за невчасне оброблення відповідних документів.

Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам має свою специфіку, яка полягає в багатокроковості цієї проблеми, але ще раз наголошую – до 1 травня всі пенсії мають бути перераховані й виплати мають бути здійснені в повному обсязі.

Павло Розенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-