Уряд відсторонив главу Укртрансбезпеки та призначив службове розслідування

Уряд відсторонив главу Укртрансбезпеки та призначив службове розслідування

Укрінформ
Глава Укртрансбезпеки Михайло Ноняк рішенням Кабінету міністрів відсторонений від посади.

Про це у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

"Уряд схвалив подання міністра інфраструктури Володимира Омеляна і прийняв рішення про відсторонення керівника ДСБТ (Державної служби України з безпеки на транспорті - ред.) Михайла Ноняка від займаної посади і призначив відносно нього службове розслідування. Переконаний, що всі факти, які виявила антикорупційна перевірка МІУ, будуть ретельно вивчені та досліджені", - написав Лавренюк.

За його словами, міністерство і надалі готове надавати всі необхідні документи та сприяти проведенню об’єктивного розслідування, як і службовому, так і всім тим кримінальним провадженням, які розслідуються правоохоронцями, за фактами здирництва і зловживань керівництвом і рядом працівників ДСБТ.

Читайте також: Омелян каже, що звільнить Ноняка "без дискусій"

Лавренюк також закликав Ноняка гідно пройти процедуру службового розслідування і припинити будь-який тиск на своїх підлеглих, котрі надають і готові надавати документи, докази і, в разі необхідності, покази, про всі існуючі факти зловживань в ДСБТ.

Як повідомлялося, Омелян 5 квітня вніс на розгляд Кабміну рішення про звільнення Ноняка. Раніше, у січні 2018 року, міністр виступав з критикою Ноняка і заявляв, що ініціюватиме його звільнення через зловживання відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-