Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Запит на нові політичні сили зростає з кожним днем

Запит на нові політичні сили зростає з кожним днем

Блоги
Укрінформ
Суть запиту – в позитивному бекграунді та прозорій репутації

Близько 40% громадян не визначились би зі своїм голосом, якби вибори проходили найближчим часом. Про це свідчать результати нещодавнього дослідження Київського міжнародного інститут соціології. Методом особистого інтерв'ю опитано 2043 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України.

Якщо розглянути звіт більш детально, то щодо виборів до Верховної Ради України не визначились би 37% опитаних, щодо виборів Президента України не визначились 38,3% респондентів.

Про що говорять ці цифри? У людей є нерозуміння того, що відбувається, в українців розвивається критичне мислення та ставлення до тих, хто сьогодні вже знаходиться при владі та в опозиції і хто не виправдав покладені на них сподівання.

Рівень розчарування українців у кількох поколіннях своїх політичних обранців сьогодні високий як ніколи раніше. І це створює особливий громадський запит на справді нові обличчя у політиці, молоді партії, нові ідеології і нові, практичні та ефективні кроки при владі. І цей запит, судячи з усього, буде тільки зростати.

Цей факт підтверджують різні соцопитування. Зокрема, не так давно в рамках проекту «Український формат» на каналі News One відбулась дискусія за участю лідерів нових політичних сил, де глядачам було поставлене запитання: чи готові ви довірити в долю країни новим обличчям. Пропонувалось два варіанти відповідей: 1) Так, ті, хто вже був у владі – розчарували; 2) Ні, нове не означає краще. За перший варіант проголосувало 84% з 24-х тисяч учасників голосування.

Це тотальна перевага тих, хто чекає оновлення влади саме шляхом приходу до неї якісно нових політичних сил.

Варто відзначити ще і той факт, що молода політична сила у політиці – це не обов’язково тільки створений політичний проект без досвіду, ідеології, конкретних цілей і здобутків. Вибір українців сьогодні може впасти на ті партії, які займаються активною політичною діяльністю, не знаходячись у центральній владі.

В цьому суть запиту – в позитивному бекграунді та прозорій репутації. Це будуть політичні сили, які почали системно будувати свою партійну структуру на місцях, як кажуть «знизу вгору», які мають своє представництво в ОТГ, реалізовують локальні важливі соціальні проекти так крок за кроком показують свою спроможність системно змінити країну на краще.

В'ячеслав Шутенко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-