Українсько-польські відносини: експерт не виключає кривавих провокацій з боку РФ

Українсько-польські відносини: експерт не виключає кривавих провокацій з боку РФ

Укрінформ
Приклад Великої Британії показує, що Росія може вчинити криваву провокацію, спрямовану на погіршення відносин між Варшавою і Києвом.

Як заявив в інтерв'ю Укрінформу польський експерт, радник глави МЗС Польщі Пшемислав Журавський вел Граєвський, РФ веде дуже "свідому гру" на погіршення польсько-українських відносин, відтак кількість інцидентів зростатиме. 

"Це досить свідома та зрозуміла гра, до якої потрібно ставитися дуже серйозно. Про рівень загрози ми можемо судити з прикладу британсько-російських відносин, розуміючи, що Росія може вбивати людей поза межами своєї країни, наприклад у Великій Британії, Польщі, Україні. Натомість, щоб кривава провокація в польсько-українських стосунках виглядала правдоподібно, вона не може з'явитися, як грім серед ясного неба: її потрібно підготувати ментально, у суспільстві має зростати напруга, кількість різноманітних інцидентів має збільшуватися аж доти, поки кульмінацією не стане реальне пролиття крові", - заявив експерт.

Торкаючись участі поляків з угруповання "Фаланга" у провокації проти офісу угорської національної меншини в Ужгороді на початку лютого він зазначив, що немає жодної раціональної причини, чому польські націоналісти повинні брати участь у цій провокації.

Читайте також: "Історичні" заяви звучать із Польщі та Росії майже в унісон - В'ятрович

"Складно собі уявити, що це міг організувати хтось інший, крім Росії, адже в історії не було жодних суперечок і напружених стосунків між Польщею та Угорщиною", - зазначив Журавський вел Граєвський.

Радник глави МЗС РП переконаний, що поляків втягнуто до провокації в Ужгороді, аби пересварити між собою відразу три сторони — поляків, угорців та українців.

"З російської точки зору, чим більше в регіоні країн, які пересварилися між собою, тим краще", - констатував він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-