Фейгін про скандал із Савченко: Вона не послухала мене, і ось результат

Фейгін про скандал із Савченко: Вона не послухала мене, і ось результат

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищав Надію Савченко в російському суді, закликав українські слідчі і судові органи при обранні їй запобіжного заходу врахувати те, що відбувалося з нею після 2014 року.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Після того, як Верховна Рада дала дозвіл на арешт і притягнення до кримінальної відповідальності Надії Савченко, я не можу не відреагувати. Я багато разів говорив, що не вважаю, що маю право втручатися в справи всередині України, радити або критикувати дії влади або опозиції. Але тут випадок особливий - я все ж колишній адвокат Савченко і багато що зробив для її звільнення. Мені гірко спостерігати за фіналом цієї історії. Я закликаю українські слідчі і судові органи при обранні запобіжного заходу врахувати все, що відбувалося з Савченко з 2014 року: в'язниця, звільнення, запаморочення від уваги і людську дурість", - відмітив Фейгин.

Він нагадав, що раніше не раз критикував поведінку Савченко після звільнення і "заочно" висловлював їй, що її дії підривають зусилля із звільнення українських політв'язнів.

Читайте також: Савченко – в ізоляторі СБУ, під будівлею зібралися її прихильники

"Вона не послухала мене, і ось результат. Сподіваюся на гуманність і поблажливість по відношенню до Савченко з боку Української держави", - резюмував адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Савченко.

Слідчий СБУ повідомив її про підозру в підготовці теракту в місті Києві, після чого депутат у супроводі правоохоронців відправилася в управління СБУ в м. Києві і Київській області для складання протоколу про затримання.

Перед цим Савченко залишила свою картку для голосування працівникам Апарату Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-