Суд відмовив захисту Януковича у допиті Матіоса

Суд відмовив захисту Януковича у допиті Матіоса

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва, що розглядає справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича, відмовив у задоволенні клопотання захисту щодо допиту головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання захисту відмовити", - сказав Дев'ятко.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд погодився на відеодопит Азарова

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. Зокрема, вже допитано екс-главу МЗС України Леоніда Кожару, співробітника Украероруху Андрія Черткова та кримчанку Медієву, яка була учасницею так званого «антимайдану». 

Також суд дозволив допитати шляхом відеозв'язку без залучення компетентних органів на території РФ свідків захисту екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-прем'єра Миколу Азарова, екс-начальника служби безпеки Януковича Костянтина Кобзаря, екс-командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка та екс-співробітника охорони Януковича Сергія Бернадського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-