Рада призначила омбудсменом Денісову

Рада призначила омбудсменом Денісову

Укрінформ
Верховна Рада призначила Людмилу Денісову на посаду Уповноваженого з прав людини замість Валерії Лутковської. 

За відповідне рішення проголосувало 280 депутатів, при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час розгляду питання голова комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря зазначив, що питання обрання омбудсмена вийшло з правового поля, зокрема через колізію щодо процедури голосування: закон про Уповноваженого ВР передбачає таємну процедуру голосування депутатами бюлетенями, а регламент – відкриту процедуру.

Реагуючи на це, голова ВР Андрій Парубій зазначив, що з цього приводу є роз’яснення регламентного комітету щодо доцільності проводити обрання омбудсмена відкритим голосуванням, згідно з  регламентом.

Денісова - голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, член фракції «Народний фронт». До Верховної Ради вона обиралася за списками партії «Народний фронт».

Парламент голосуватиме за звільнення Лутковської після присяги Денісової.

Як повідомлялося, 28 квітня 2017 року спливає 5-річний термін каденції на цій посаді Валерії Лутковської.

Читайте також: Денісова обіцяє захищати права журналістів

Людмила Денісова народилася 6 липня 1960 року в Архангельську Російської Федерації. Громадянка України з 1991 року. Закінчила Архангельське педагогічне училище (1978), у 1989 році - факультет правознавства Ленінградського державного університету і Таврійський інститут підприємництва і права за фахом юрист, економіст.

Трудову діяльність почала вихователем дитячого садка в Архангельській області. Далі майже 10 років працювала в Архангельському обласному суді.

У 1990 році переїхала до Криму, де була інспектором по кадрам Кримської філії Пенсійного фонду. Потім пройшла шлях від заступника начальника відділу до начальника Кримського управління Пенсійного фонду України.

У 1998-2001 рр. - міністр економіки, а потім  міністр фінансів Ради Міністрів Криму, у 2001-2002 рр. - начальник Кримського управління Державного казначейства України.

Депутат Верховної Ради Криму (2000-2002), народний депутат України V, VI, VII та  VIIІ скликань.

Двічі - у 2007-2010 та 2014 роках - обіймала посаду міністра праці та соціальної політики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-