Україна та Австрія підписали угоду про співпрацю у галузях освіти, науки та культури

Україна та Австрія підписали угоду про співпрацю у галузях освіти, науки та культури

Укрінформ
У присутності Президента України Петра Порошенка та Федерального президента Республіки Австрія Александера Ван дер Беллена було підписано Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Австрія про співробітництво у галузях освіти, науки та культури.

Про це інформує прес-служба глави Української держави.

"Міжурядова угода є рамковою і визначає погоджені сторонами напрямки та форми співробітництва у сферах освіти, науки і культури. Зокрема, йдеться про співробітництво у сферах викладання та досліджень між вищими навчальними закладами та іншими науковими установами, обміни студентами і викладачами", - йдеться у повідомленні.

Також сторони підтримуватимуть організацію культурних заходів: гастролей, виставок, концертів, фестивалів, театральних вистав та інших мистецьких акцій. Заохочуватимуть контакти між музейними установами і бібліотеками.

Для реалізації положень угоди передбачено створення змішаної комісії, до складу якої входитимуть представники відповідних органів держав сторін. Засідання комісії мають проводитися, як правило, раз на 4 роки. Завданнями комісії є оцінка стану реалізації домовленостей та конкретних проектів, підготовка пропозицій щодо подальшої співпраці, включаючи організаційні та фінансові питання.

Читайте також: Порошенко повідомив про різке зростання прямих іноземних інвестицій в Україну

Окрім цього, угода містить положення про підтримку діяльності майбутнього "Українського інституту" в Республіці Австрія.

Угода набуває чинності після завершення сторонами відповідних внутрішньодержавних процедур – ратифікації Верховною Радою України та схвалення Національною радою Австрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-