Східне партнерство: Зеркаль окреслила пріоритети України

Східне партнерство: Зеркаль окреслила пріоритети України

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль взяла участь у Заході високого рівня ініціативи "Східне партнерство" в Брюсселі та  окреслила пріоритети України.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Зазначений захід був присвячений обговоренню шляхів практичної імплементації 20 досягнень до 2020 року, схвалених на Саміті Східного партнерства у листопаді 2017 року, а також очікувань партнерів щодо подальшого розвитку цієї ініціативи. У ході виступу О.Зеркаль окреслила пріоритети України в рамках Східного партнерства", - йдеться у повідомленні.

Серед таких пріоритетів Зеркаль назвала  подальше зміцнення секторальної взаємодії, активніше залучення регіонів до програм співпраці в рамках СхП, а також розширення можливостей для навчання молоді і школярів.

Заступник міністра також акцентувала увагу на питанні енергетичної безпеки, зокрема в контексті газової кризи, яка мала місце на початку березня і була спричинена газовим шантажем Росії.

Читайте також: У Єврокомісії зберігають оптимізм щодо бюджету «Східного партнерства»

Серед інших пріоритетів України у взаємодії з ЄС відзначено розширення доступу для національних виробників до ринку ЄС.

У рамках заходу була представлена оновлена багатостороння структура Східного партнерства, яка покликана більш ефективно сприяти досягненню відчутних результатів для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-