Територіальна цілісність і суверенітет України важливі для безпеки ЄС - Могеріні

Територіальна цілісність і суверенітет України важливі для безпеки ЄС - Могеріні

Укрінформ
Забезпечення територіальної цілісності і суверенітету України є надзвичайно важливим для безпеки Європейського Союзу.

Про це сказала віце-президент Європейської комісії – високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні на зустріч у Києві з Президентом Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша допомога спрямована на забезпечення територіальної цілісності і суверенітету України, що є надзвичайно важливим для безпеки Європейського Союзу”, - сказала Могеріні.

Вона запевнила у незмінності позиції Євросоюзу щодо України: ”Я хочу наголосити на незмінній підтримці Європейського Союзу територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України і тих зусиль, яких ми докладаємо у впровадженні Мінських угод. Ми обговорили поновлення повного суверенітету та територіальної цілісності України. Ми завжди надавали цим питанням нашу об'єднану підтримку”.

Віце-президент ЄК зазначила, що наступного понеділка поінформує міністрів закордонних справ країн-членів ЄС про свій візит та спільну роботу з Україною, ситуацію на Донбасі. “Ми також наголосили на чіткій відповідальності Росії за всю цю ситуацію, і, як ви знаєте, економічні санкції з боку ЄС щодо Росії повністю, напряму пов’язані із впровадженням Угоди про асоціацію”, - наголосила вона.

Читайте також: Порошенко обговорив з Могеріні деталі миротворчої місії на Донбасі

За словами Могеріні, ЄС та Україна співпрацюють не лише на дипломатичному рівні, а й у гуманітарній сфері. Зокрема, ЄС надав 700 млн євро гуманітарної допомоги для громадян, які проживають на території, що потерпає від конфлікту. “Це також включає новий транш у розмірі 24 млн євро, який Європейський Союз передає для продовження спецільної моніторингової місії, і ми зараз також працюємо над новим пакетом підтримки в обсязі 16 млн євро. Це свідчить про те, що ми надаємо не лише фінансову підтримку, а й підтримку у відношенні людського ресурсу”, - підкреслила високий представник ЄС.

Вона заявила, що позиція Європейського Союзу незмінна: анексія Російською Федерацією Криму є незаконною, і вибори президента РФ на території окупованого півострова також не можуть бути визнані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-