Асоціація з ЄС: у Раді презентували дорожню карту на два роки

Асоціація з ЄС: у Раді презентували дорожню карту на два роки

Фото
Укрінформ
У Верховній Раді презентували Дорожню карту законодавчого забезпечення виконання Угоди про асоціацію з ЄС, розраховану на 2018-2019 роки.

Презентація відбулася за участю Голови ВР Андрія Парубія, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі та керівників парламентських комітетів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це план на довготривалу перспективу, до 2019 року... Я переконаний, що Верховна Рада України, парламент цього скликання, парламент постмайданний, розуміє важливість тих зобов'язань, які стоять перед нами. Я переконаний, що ми зможемо пройти цей шлях євроатлантичної інтеграції", - наголосив спікер.

Дорожня карта являє собою пакет із 57 законопроектів, які мають бути розглянуті в парламенті протягом двох років. Їх можна поділити на три блоки: підготовлені до розгляду у сесійній залі; ті, які потребують додаткового опрацювання та уточнення позицій перед внесення на розгляд у сесійну залу; і законопроекти, щодо яких тривають політичні консультації.

Зокрема, із загальної кількості законопроектів 20 уже підготовлені до розгляду. Вони поділяються на кілька тематичних блоків залежно від сфери реалізації: політичний діалог, національна безпека та оборона, інтелектуальна власність, технічні бар'єри в торгівлі, митні питання, фінансові послуги, енергетика та енергозалежність, підприємництво. Окрім того, у цей список також включені законопроекти з сільського господарства, цінних паперів, щодо регулювання цінних паперів та довкілля.

Читайте також: Клімкін: Не треба рахувати євроінтеграцію відсотками - або вона є, або немає

Під час презентації Дорожньої карти Парубій наголосив, що законопроекти з цього списку мають виноситися на розгляд парламенту кожного пленарного тижня.

"Кожного пленарного тижня як мінімум по 2-3 законопроекти необхідно ставити в порядок денний і підтримувати їх у залі", - підкреслив спікер.

Голова ВР наголосив, що євроатлантична інтеграція є головним стратегічним завданням для Верховної Ради нинішнього скликання.

Фото: Владистав Мусієнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-