Луценко: В Амстердамі розмовляв з Коломойським як турист

Луценко: В Амстердамі розмовляв з Коломойським як турист

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що зустрів бізнесмена Ігоря Коломойського в Амстердамі, куди він приїхав по медичну допомогу, випадково.

Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

"В Амстердамі я був для надання медичної консультації. Після в'язниці я щорік роблю невелику, але хірургічну операцію. І, вибачте, це моє право отримувати медичну допомогу там, де вважають за потрібне мої консультуючі лікарі", - зазначив Луценко.

За його словами, якщо зустріч з Коломойським була випадковою, то з людиною, яка сфотографувала їх разом, ні.

"Я знаю, де він працює і яке в нього звання. І що? Зате я спокійний, що був під охороною навіть за кордоном. Послухайте, я - вільна людина у вільній країні. Коломойський на даний момент, між іншим, теж. Йому поки не пред'явлено ніяких звинувачень. Щоправда я не виключаю, що вони можуть бути, це об'єктивне слідство. Якщо ви запитаєте мене, про що ми говорили, то розуму не говорити про "Приват" з Коломойським у мене вистачає", - говорить Луценко.

"Із задоволенням поговорив з ним (Коломойським - ред.) про те, що підтримувати медійно і фінансово тих, хто підриває основи держави, нерозумно. Ігор Валерійович мене почув. Йшлося про акції Саакашвілі та його оточення... Ви знаєте, Коломойський - розумна людина і не вимагає доказів. Я з ним говорив як турист в Амстердамі", - додав генпрокурор.

Читайте також: Лондонський суд продовжив арешт активів Коломойського та Боголюбова

Відповідаючи на запитання, чи є в нього докази того, що Коломойський фінансував акції Саакашвілі, Луценко акцентував, що це не входить до його компетенції.

"Насправді, Коломойський може фінансувати будь-яку політичну партію, будь-який політичний рух. Це не суперечить закону. Тому я не збираюся за цим стежити. Це його право. Тим більше показувати по телебаченню, яке належить йому. Але як громадянин вважаю неправильним у нинішній ситуації ставити під удар стабільність країни в історично важкий момент", - резюмував глава ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-