Порошенко і Саліван обговорили перспективи місії ООН на Донбасі

Порошенко і Саліван обговорили перспективи місії ООН на Донбасі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко обговорив із заступником державного секретаря США Джоном Саліваном ситуацію на Донбасі, перспективи миротворчої місії ООН, закон про реінтеграцію та санкції проти Росії.

Зустріч відбулася у рамках візиту Салівана в Україну, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США Джоном Саліваном. В ході зустрічі було обговорено безпекову ситуацію на Донбасі, а також необхідні подальші кроки в рамках мирного врегулювання, зокрема щодо розміщення ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі", - йдеться у повідомленні.

Президент, зокрема, наголосив, що Україна спрямовує зусилля на врегулювання ситуації на Донбасі політико-дипломатичними методами на основі Мінських домовленостей. У цьому контексті він окремо наголосив на важливості ухваленого закону про реінтеграцію.

Крім того, як зауважили в АП, сторонами було підтверджено необхідність продовження скоординованої політики санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Співрозмовники також порушили питання реалізації програми реформ в Україні, зокрема у рамках продовження співробітництва України з МВФ, ухвалення законопроектів про створення антикорупційного суду та про національну безпеку України.

Читайте також: Санкції проти Росії: Саліван сказав, який меседж везе до Європи

Разом з тим Президент та заступник державного секретаря обговорили питання активізації діяльності двосторонніх інституційних механізмів співпраці з метою зміцнення українсько-американського стратегічного партнерства.

Фото:president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-