Секретаріат ООН надав Єльченку копію листа Януковича

Секретаріат ООН надав Єльченку копію листа Януковича

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко за запитом Генпрокуратури на початку 2017 року отримав у Секретаріаті ООН копію звернення Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну.

Про це Єльченко заявив під час допиту в Оболонському райсуді Києва у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На початку січня 2017 року я отримав запит від Генеральної прокуратури з проханням отримати від Секретаріату ООН завірену копію документа, який містив звернення колишнього президента України Віктора Януковича до президента Російської Федерації Путіна з проханням використати збройні сили РФ на території України. Після отримання цього запиту 4 січня 2017 року я звернувся з дипломатичною нотою до Секретаріату ООН з проханням передати фотокопії цих документів і отримав через 2 дні, 6 січня. В мене є копії цих документів", - сказав Єльченко.

Читайте також: Суд почав допит Єльченка у справі про держзраду Януковича

Він зазначив, що отриманий пакет документів відправив заступнику міністра закордонних справ Сергію Кислиці і в Головну військову прокуратуру.

Відповідаючи на запитання обвинувачення, чи є в листах підпис Януковича, Єльченко сказав: "Так, там є підпис". 

Як повідомлялося, екс-президент Янукович попросив президента РФ Володимира Путіна застосувати російські війська для "відновлення законності" в Україні. Відповідну заяву Януковича від 1 березня 2014 року зачитав тодішній представник Росії Віталій Чуркін на засіданні Ради безпеки ООН.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-