На Банковій назвали неприйнятним штурм

На Банковій назвали неприйнятним штурм "Росспівробітництва" у Києві

Укрінформ
Заступник голови Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв назвав неприйнятним пошкодження приміщень офісу "Росспівробітництва" у центрі Києва під час акції "Смерть Росії".

Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

"Я як дипломат хочу зазначити, що акти вандалізму, які відбувалися на території України, – неприйнятні. Ми повинні поводити себе гідно, ми є демократична, цивілізована держава, і не повинні дзеркально робити те, що робить держава-окупант на території України або те, що робить Росія стосовно українців на російські території", – сказав він.

Він зауважив, що це не додає Україні позитивного іміджу в світі.

"Україна позиціонує себе як цивілізована держава, де поважають права людей, а також права людей на мирні акції. А це, що відбувається, – це не є зовсім мирним. Сподіваюся, що будуть зроблені висновки нашими правоохоронними органами, і ті хто, спровокували або були безпосередніми учасниками мають понести відповідне покарання", – додав представник Адміністрації Президента.

Читайте також: Поліція проводить перевірку з фактом пошкодження будівель під час мітингів

Нагадаємо, 18 лютого у Києві відбулася акція "Смерть Росії", ініційованої організацією "ОУН" Миколи Коханівського, учасники якої атакували офіс "Росспівробітництва" (представництва російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці) та дві пов’язані з Росією банківські установи.

Правоохоронці повідомили, що через пошкодження будівель у центрі Києва під час акції "Смерть Росії" проводиться дослідча перевірка. За даними поліції Києва, внаслідок інциденту немає постраждалих і затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-