Порошенко закликав американських конгресменів визнати Голодомор геноцидом

Порошенко закликав американських конгресменів визнати Голодомор геноцидом

Укрінформ
Рішення Сполучених Штатів Америки про надання Україні летальної зброї й посилення санкцій проти Росії сприяють просуванню мирного процесу на Донбасі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією Конгресу США на полях Мюнхенської безпекової конференції, повідомляє прес-служба Президента.

“Глава держави наголосив, що прийняття Вашингтоном рішення про надання Україні летальної оборонної зброї та посилення санкційного тиску є не лише відповіддю на деструктивну позицію Москви, але й водночас формують сприятливе тло для просування мирного процесу на Донбасі”, - йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі Порошенко подякував за “провідну роль” Конгресу США у справі відсічі російської агресії та у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

Водночас він висловив сподівання, що фінансування програм безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, і надалі отримуватимуть повну підтримку з боку Конгресу.

Читайте також: Порошенко обговорив із конгресменами США деокупацію Криму

Разом із тим, Президент закликав американських конгресменів підтримати офіційне визнання Сполученими Штатами Голодомору 1932-1933 років, штучно створеного сталінським режимом, геноцидом українського народу.

За даними АП,  на зустрічі було також обговорено прогрес України у реалізації програм реформ та розвиток співпраці з МВФ, зокрема, відзначено зусилля з реформування сектору безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація на чолі з Президентом Петром Порошенком 16-17 лютого перебуває з робочим візитом у Німеччині, де бере участь у 54-й Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-