Саакашвілі подав позов до ЄСПЛ

Саакашвілі подав позов до ЄСПЛ

Укрінформ
Адвокати екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі подали позов до Європейського суду з прав людини.

Про це сказав журналістам адвокат Руслан Чорнолуцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Всі ці незаконні дії ми зараз оскаржуємо у судах, заявлена низка скарг, також до Європейського суду з прав людини», - сказав захисник.

За словами Чорнолуцького, влада «не дала можливості» Саакашвілі захистити право на громадянство, на отримання додаткового захисту і в «цинічний спосіб» видворила з України.

Як повідомляв Укрінформ, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду розглядає касацію адвоката екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі Руслана Чорнолуцького на рішення апеляційного суду з питання отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Читайте також: Справа Саакашвілі: засідання закрили через клопотання про відвід суддів

У липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-