Слідком РФ

Слідком РФ "шиє справи"180 українським військовим

Укрінформ
Генпрокуратура проводить розслідування за фактом сприяння Слідчим комітетом Російської Федерації терористичним організаціям "ЛНР" та "ДНР" шляхом притягнення завідомо невинних громадян України до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"На цей час установлено, що Слідчим комітетом Російської Федерації незаконно і безпідставно заочно пред’явлено обвинувачення понад 180 військовослужбовцям України, у тому числі вищому керівництву Міністерства оборони України, за нібито застосування ними заборонених засобів та методів ведення війни, внаслідок чого постраждало цивільне населення на територіях, які тимчасово не підконтрольні уряду України", - зазначили у ГПУ.

У відомстві запевняють, що досліджують кожен факт, за яким СК РФ пред’явлено незаконні обвинувачення українським військовослужбовцям, з метою доведення абсурдності та безпідставності таких звинувачень.

Читайте також: ГПУ не проситиме для Саакашвілі продовження запобіжного заходу

За даними ГПУ, на цей час уже зібрано докази про безпідставність звинувачень СК РФ щодо кількох громадян України, які взагалі були відсутні у вказаному місці та під час начебто вчинення інкримінованих їм злочинів, а відтак фізично не могли здійснювати обстріли тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей.

Водночас будь-які запити СК РФ з цього приводу органами прокуратури не виконувались та не виконуються, наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-