Кандидати до ЦВК: Ірина Луценко пояснила позицію Президента

Кандидати до ЦВК: Ірина Луценко пояснила позицію Президента

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко не блокує представництво жодних політичних фракцій серед нових членів ЦВК, зокрема, опозиційної фракції.

Про це заявила представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України вніс на розгляд парламенту оновлення подання про призначення нових членів Центральної виборчої комісії. На сьогодні Президентом подано 14 кандидатур, в т.ч. кандидатура від фракції "Батьківщина", кандидат якої і заява були подані ще 7 листопада 2017 року. Президент визначився: в жодної фракції блокування кандидатури не буде. Минулого тижня відбулися консультації в Адміністрації Президента з представниками Опозиційного блоку. Їм було також запропоновано визначитися зі своїми кандидатами - ними було представлено 3 кандидати. Як тільки вони визначаться зі своїми кандидатами, Президент додатково подасть кандидатуру і від Опоблоку. Хочу ще раз наголосити, що Президент не блокує представництво будь-якої фракції, і опозиційної в першу чергу", - сказала Луценко.

Читайте також: Парубій сказав, чому досі немає подання на нових членів ЦВК

Як повідомлялось, 23 січня Президент Петро Порошенко підписав подання на призначення 13 нових членів ЦВК. На наступний день Порошенко додатково вніс ще одну кандидатуру у члени Центрвиборчкому.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК, а 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-